Werkgroepen

Werkgroep Verzendklaar maken / distributie MGT
Deze werkgroep van ongeveer 15 personen spant zich elke maand weer in om onder leiding van Dolf Barendse uw Met Gansen Trou MGT weer op tijd in de bus te krijgen. Meer dan 600 exemplaren met een insteek van Plekbord en de advertentiebijlage worden in eigen beheer gedistribueerd.

Werkgroep Monumenten
Sedert zomer 2020 zijn door een aantal leden onder leiding van Ine van Hulsentop meer dan 500 monumenten in onze Gemeente in kaart gebracht. Het resultaat is beschikbaar via het digitale archief dat de Heemkundekring heeft opgezet..

Projectgroep Archeologie
Deze groep wordt weer opnieuw vorm gegeven waarbij Bas Rietdijk en Bart Beaard het plan hebben opgevat om, identiek aan de monumenten in onze Gemeente, alle archeologisch interessante locaties in kaart te brengen.

Werkgroep Educatie
Deze werkgroep deelt op scholen, tijdens georganiseerde speurtochten en op andere wijze kennis aan jongeren over de historie van onze woonomgeving.

Werkgroep MGT / Plekbord
Elke maand weer wordt er door een groep vrijwilligers en bestuursleden een Met Gansen Trou MGT en een Plekbord samengesteld. De artikelen en columns in deze publicaties komen tot stand door inbreng van een divers gezelschap waaronder veel leden.

Werkgroep Digitaal Archief
Sinds midden vorig jaar is het bestuur van de Heemkundekringbezig met de voorbereiding een digitaal archief. De vele foto’s en ander materiaal worden gesorteerd en gereed gemaakt voor een publicatie aan het publiek. De hoeveelheid werk die gedaan nog moet worden is enorm omdat alle foto’s met een toelichting in dit digitale archief geplaatst moeten worden. De hulp van de leden gaat hiervoor ingeroepen worden.

Werkgroep Sterrenkunde
Opgericht 8 oktober 2018 met als slogan: de “Ruimte om ons HEEM”. De werkgroep bestaat momenteel uit 36 leden. Wilt u meer over ons weten, bezoek onze website www.wsh-heusden.nl of stuur een email naar: info@wsh-heusden.nl Ook hebben wij een Facebook-account: Werkgroep Sterrenkunde Heusden