Plekbord

jaargang 29, nummer 7, Augustus 2008

   
     

Beste lezers,De vakantie zit er voor de meesten weer op, ook voor de redactie van het ”Plekbord”. En dat is maar goed ook, want we hebben weer een grote hoeveelheid informatie voor jullie.
Maar liefst acht pagina’s telt deze editie met informatie over o/a. cursussen, bedevaart, een Mariasymposium en de werkgroep archeologie. Voor de middagexcursie kunt u nog steeds inschrijven.

Veel leesplezier

IngezondenHop, hop-eesten en brouwerijen.

Beste Brabanders,

Uw streek staat bekend om zijn hopteelt, brouwerijen en biergeschiedenis. Om jaloers op te worden......maar pas onlangs ontdekte ik dat in mijn woonplaats Emst - midden op de Veluwe - in de 17e-18e eeuw veel hop werd geteeld en dat in onze gemeente Epe tenminste zeven brouwerijen stonden. De laatste verdween circa 1840. Van de hopcultuur is niets over. Ook de ongeveer twintig hop-eesten op de Emsterenk hebben geen spoortje nagelaten. Daarom ben ik 5 juli jl. afgereisd naar uw streek en werd daar hartelijk ontvangen door mevr. Marja Kivits, die bij haar prachtige boerderij aan de Nassaudwarsstraat nog een 19e eeuwse hop-eest heeft staan. Daarna werd ik al even gastvrij ontvangen door mevr. Marjan van der Lee, die mij de restanten van een 18e eeuwse hop-eest toonde. Het betreft
stenen hop-eesten. Nu mijn vraag: staat er nog ergens een restant van een houten hop-eest? Of zijn er nog tekeningen of foto’s van een dergelijke hop-eest? Alles is welkom. De leden van onze historische vereniging Ampt Epe zijn zeer benieuwd hoe zoiets er uit zag.
Evert de Jonge, voorzitter. “Ampt Epe”. 0578-662208 email: voorzitter@ampt-epe.nl

Gezochthet boek “Steden in Scherven

Beste redactie,

Vanwege de grachtvondsten in de nabijheid van kasteel Onsenoort ben ik op zoek na het naslagwerk “Steden in Scherven” van M. Bartels. Dit is uitverkocht en misschien nog in een tweedehands boekhuis te vinden maar….. misschien dat onder de leden van de Heemkundekring Onsenoort iemand is die de twee delen van “Steden in Scherven” in zijn bezit heeft en deze voor een periode van 1-2 jaar wil uitlenen (de periode die wij denken nodig te hebben om de grachtvondsten te inventariseren).
Met vriendelijke groet, Antoon van der Burgt

Steden in scherven 1
Auteur: Bartels, M.
Uitgever: Stichting Promotie Archeologie
Plaats: Zwolle Jaar: 1999
Taal: Nederlands. ISBN: 9080104434

Bedevaart BokhovenPelgrims trekken in september weer op bedevaart naar Bokhoven aan de Maas. De traditie, dat Sint-Cornelius, paus-martelaar, vereerd wordt in het laatmiddeleeuwse kerkje, bestaat al vanaf 1839. Vorig jaar kwamen er ongeveer 1300 pelgrims naar Cornelius in Bokhoven.
Het beeld staat vooraan in een aparte kapel. Als het goed weer is, is er iedere zondagmorgen vanaf 11.00 uur een openluchtmis met een zangkoor uit de omgeving (Esch, Kaatsheuvel, Helvoirt en Bokhoven). Er is om 9.00 uur ook een viering in de kerk. Thema van dit jaar is: ”Gaande Weg”. We zijn allen onderweg naar de Grote Onbekende. Tijdens de eerste zondag staat gaandeweg geloven centraal, daarna ontmoeten, leren en leven. Bokhovenaar Harrie van der Leeden staat helaas niet meer aan de kerkpoort. Ook de laatste processiemeester Piet van Bokhoven uit Elshout is dit jaar evenmin nog van de partij. Beide vrijwilligers zijn het afgelopen jaar overleden. Anderen nemen hun plaats in en zetten de traditie van de Corneliusbedevaart voort.

De H. Cornelius, rechtsachter in de kerk, staat afgebeeld met hoornvee. Cornelius was paus van 251 tot 253. Hij werd verbannen door
de Romeinse keizer Decius en stierf in ballingschap. Cornelius wordt aanbeden tegen stuipen, vallende ziekte, jicht, dodelijke kinderziekten, oorpijn, reumatiek, zenuwziekten. Hij is beschermheilige voor het hoornvee, zoals o.a. koeien.

Wandeling met sporen door vesting HeusdenOpen Monumentendag kun je bij wijze van spreken iedere dag in de vesting Heusden beleven. Het stadje biedt zoveel monumenten van
militaire, religieuze, sociaal-economische en cultuurhistorische aard. De meeste monumenten zijn helaas niet iedere dag
toegankelijk, omdat ze bewoond zijn of als arbeidsplek gebruikt worden. Tijdens de ”Open Monumentendag” van 2008 staan de deuren op
zaterdag 13 september open. Een gids van het Heusdens Buro voor Toerisme leidt de bezoekers rond en laat de historische sfeer van
binnen en buiten proeven. Banieren met afbeeldingen van historische sporen uit de grote gemeente Heusden wapperen u toe. U mag deze
bijzondere vestingwandeling niet voorbij laten gaan.
Open Monumentendag heeft tot doel een breed publiek kennis te laten maken met gebouwd erfgoed. De lokale en regionale
initiatiefnemers mogen een eigen invulling geven aan het landelijke thema. De projectgroep Heusden heeft besloten om het landelijke
thema ”Sporen” te combineren met veertig jaar restauratie van de vestingstad Heusden. Een historische kaart van Blaeu uit 1649 was in 1968 onder meer het uitgangspunt om het door de Tweede Wereldoorlog vervallen stadje zorgvuldig te restaureren.
Voor jong en oud is er op zaterdagmiddag 13 september vanaf 12 uur een historische wandeling door de vesting Heusden. Gidsen van het HBT verzorgen ieder uur tot 15.00 uur een gratis rondleiding in Heusden en besteden daarbij extra aandacht aan een aantal monumentale panden die alleen op die dag opengesteld zijn. Er is ook een uitdagende sporentocht. Twaalf historische sporen uit de geschiedenis van de nieuwe gemeente Heusden zijn uitvergroot op wapperende banieren van 3 bij 1 meter. Deze staan bij een twaalftal markante monumentale panden.
Restauratiemedewerker René van Boxtel en historicus Kees van den Oord hebben samen voor deze Open Monumentendag een aantrekkelijk full colour brochure gemaakt van twintig pagina’s: ”Heusden aan de Maas”.
Na een inleiding over de achtergronden van de restauratie wordt een specifieke wandeling beschreven langs elf markante gerestaureerde panden. Deze brochure is alleen op zaterdag 13 september gratis af te halen bij het Heusdens Buro voor Toerisme aan de Pelsestraat 17.
Kom naar Heusden. De aloude vesting is volop in beweging. Een goede fee loopt rond, overal is er muziek, zang en ander vermaak.
Geniet van de open monumentenstad Heusden.

Minisymposium over Maria van HeusdenTijdens een bijzonder minisymposium zal op zaterdagmiddag 20 september aandacht aan het viertiende eeuwse beeldje “Maria van Heusden” worden besteed. Het beeldje is het oudste van Brabant en stond aanvankelijk in de huidige protestante kerk, voorheen katholiek, in Aalburg. Naar verluid zou het beeldje bij de Elisabethvloed tegen de stroom in in Heusden zijn aangespoeld.
In de vesting bood en biedt het beeldje vele eeuwen steun aan gelovigen. Het beeldje stond op verschillende locaties, zoals een schuilkerk. Het beeldje staat nu in het Stiltecentrum van de Catharinakerk. Het wordt door veel mensen uit binnen- en buitenland bezocht. Tijdens een minisymposium wordt onder andere stilgestaan bij de geschiedenis en de context van het beeldje. Deze activiteit wordt onder het motto “Geloven in Brabant” in het kader van het Jaar van het Religieus Erfgoed gehouden. De inleidingen zullen niet langer dan een preek duren.

Programma:

13.00 uur
* Welkom door Pastoor David Lebrun.
* Lezing door Hans v.d Eeden, freelance journalist te Heusden ( tevens lid van de H.K.K. Onsenoort)
* Lezing door Cees de Gast, kerkhistoricus.

Tijdens dit deel van de middag zal Annelieke Merx in het Brabants dialect Marialiedjes zingen. Zij begeleidt zichzelf op gitaar.

14.30 uur
* Korte wandeling van de kerk naar de aanlegsteiger bij de Stadshaven.
* Vertrek met de boot de WILJO naar de aanlegsteiger van de kerk bij Wijk.
* Met de paardentram of lopend van Wijk naar de protestante kerk van Aalburg.
* Welkom door dominee B. Haverkamp en orgelspel door Adriaan van Wijk.

Tijdens de middag zal tevens het boekwerkje “Maria van Heusden” van de hand van Hans van den Eeden worden gepresenteerd. In het boekwerkje is een bijdrage over Maria door Dominee A. Troost uit Heusden opgenomen.

Terugtocht naar Heusden!

Dit symposium zal ongeveer rond 17.30 uur worden afgesloten.

Organisatie: is in handen van de Stichting voor cultuurparticipatie Lyra, gevestigd te Heusden. De Stichting is op landelijk niveau en op verschillende plaatsen actief.
Kosten: het deelnemersgeld voor deze bijeenkomst bedraagt 3 euro. Betalen op zaterdag 20 september.
Boekje: is tijdens het symposium en na afloop te koop.
Aanmelden: tot 15 september. Bezoekerscentrum, Heusdens Bureau voor Toerisme, Pelsestraat, tel: 0416 662100. Of email:
hvdeedene@home.nl

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de Van der Poel Stichting, de SCSH 1996 en de Rabobank Heusden-Vlijmen.

Brabantse AvondenDe zomer loopt weer naar zijn einde toe, de herfst- en wintermaanden dienen zich weer snel aan. Dan zijn er zoals de laatste jaren gebruikelijk de “Brabantse Avonden” bij Café / Feestzaal “Den Bork” te Nieuwkuijk.
Annie en Nico van den Heuvel hebben voor het komende seizoen weer een fantastisch programma met goede artiesten in elkaar gezet.
De Sjawi’s, die de laatste voorstelling verstek hebben moeten laten gaan in verband met ziekte, zijn dit jaar weer van de partij

Het programma 2008/2009

Zondag 2 november -- met Ruud v.d. Heijden en “Dé Vé1t Op”
Zondag 11 januari -- met Noud Bongers en Cees Verhulst
Zondag 19 april -- met ‘t “Reusels Muziekske” en de “Sjawi’s”
Alle avonden beginnen om 20.00 uur in zaal “Den Bork” en kaarten kosten € 7,50

Voor alle drie de avonden is het vanaf zaterdag 27 september mogelijk kaarten te bestellen of af te halen.
Voor inlichtingen en kaartverkoop: Nico en Anny van den Heuvel, Meidoornstraat 9, Nieuwkuijk tel: 073-5115443

Verslag werkgroep ArcheologieBeste leden

Gaarne wil ik alle leden informeren over de activiteiten van de archeologische werkgroep van onze vereniging.
Inmiddels zal het eenieder bekend zijn dat we sinds twee jaar op het terrein van de Stichting Mariapoli Mariënkroon bezig zijn met het schoonmaken van de gracht achter de abdijtoren, met het doel archeologische voorwerpen te vinden.
En als je dan bedenkt dat de toren voor het eerst in 1286 in de boeken vermeld wordt, dan is er in al die jaren heel wat in de gracht gegooid en is de gracht bijna met modder dichtgeslibd.
In het begin zochten we in de modder met behulp van rieken met een steel van zes meter. Vele kubieke meters modder hebben we zo naar de kant gehaald. Maar het bleef niet bij modder; er kwamen met de riek vondsten naar boven zoals aardewerk, flessen, ijzer, hout en beelden. Wij werden steeds enthousiaster!
Toen de opgravingen vanaf de kant minder werden, besloten we om een steiger in de gracht te bouwen en zo werd het werkterrein voor de riek weer wat groter.
Ook zijn we met een duikploeg aan de gang gegaan: John Schellekens, Tonnie Schel, Cor Thijbos en Johan van Delft.
Natuurlijk moesten we eerst naar de veiligheid voor de duikers kijken en lieten we het water keuren. De uitslag was zwemkwaliteit.
Voor de veiligheid waren de duikers ook altijd aangelijnd aan een veiligheidskoord, omdat ze ook dikwijls diep in de modder gingen.

De duikers maakten natuurlijk dankbaar gebruik van de steiger om het water in te gaan.
En de vondsten bleven maar komen, uit alle periodes, zelfs scherven uit de ijzertijd en dat is zo’n 500 jaar v. Chr..
Veel medewerking kregen we via Antoon van den Burgt van de Stichting Mariapoli. Er werd o.a. kelderruimte beschikbaar gesteld om de vondsten op te slaan. Maar die was al snel te klein en we kregen een tweede kelderruimte tot onze beschikking.
Ook hadden we contact met de paters van de Abdij omdat er gezegd werd dat er tijdens de oorlog vaten met messing en bronzen voorwerpen in de gracht zijn gegooid, omdat de Duitsers dit metaal opeisten. Na de oorlog hebben de paters nooit iets teruggevonden.

De duikers lukten het wel en verschillende messing en bronzen voorwerpen hebben we nu tentoongesteld in de heemkamer.
Maar de zonnewijzer, die aan de toren hing en ook in de gracht gegooid is, hebben we nog steeds niet kunnen vinden.
Vervolgens hebben we een kraan de modder aan de torenzijde uit laten graven, die we dan met een tractor en kiepwagen achter op het terrein neerkiepten. Zo’n 150 kubieke meter modder is er op een zaterdagochtend met de kraan uitgegraven, maar we hebben er maanden over gedaan voordat de modder gezeefd was.
Voor deze werkzaamheden deden we een oproep in Plekbord en we kregen snel een uitbreiding van de werkgroep: Wim en Lars van Sambeek,

Theo Elshout, Frans Dorff, Cornee van Delft. De firma Mandemakers uit Elshout leverde gratis twee containers en zij kwamen die elke zaterdagochtend volmaken, zodat we op één dag ongeveer twaalf kubieke meter modder konden verwerken.Die klus is nu geklaard.
Nu hebben we de steiger aan de overkant van de gracht gezet om daar de modder er uit te halen. Maar dit is ons tegengevallen; er zit daar wel vier meter modder en dat is met de riek niet te doen en het duiken is te gevaarlijk.
Toch kwamen daar ook een paar mooie vondsten naar boven zoals een paar flessen uit de 17e eeuw, enkele kruiken en een kandelaar.
We willen het graven nu op een andere manier gaan doen, maar dat zijn we nog aan het voorbereiden.

Onze werkgroep wordt begeleid door Antoon van den Burgt van Mariapoli en Henk de Wit namens het bestuur van onze vereniging. Zij hebben al regelmatig bezoek gehad van professionele archeologen, waaronder de Provinciaal Archeoloog. Die waren onder de indruk van wat we allemaal gevonden hebben.
Zij hebben ons vele tips gegeven hoe we met de vondsten om moeten gaan.
We gaan nu alles wassen en schoonmaken en daarna krijgen we hulp van een archeoloog om het aardewerk te restaureren en te beschrijven. Dat gaat in de derde kelderruimte gebeuren.
Ook komt er een deskundige, die met ons het glas gaat uitzoeken en beschrijven en weer een andere deskundige komt voor het smeedijzer. We zijn dus nog wel even bezig.
Als je wat meer wilt weten over de archeologische werkgroep, dan kun je contact opnemen met bestuurslid Henk de Wit (0416-378375).
Of kom een keer kijken, als we op donderdagavond en of op zaterdag bezig zijn.

Gerard Pelders
0416-377796

Heemtuin ‘De Meulenwerf'Anton vd Lee deed in het vorige Plekbord een oproep voor een zeis. Eef Spee uit Drunen heeft er een geschonken en Anton is er nu mee aan het oefenen.

Historisch Archief Rabobank Heusden-VlijmenSinds enkele jaren heeft RABOBANK Heusden-Vlijmen een goed ingericht historisch archief in het bankgebouw te Heusden.
Er liggen vertrouwelijke en niet-vertrouwelijke archiefstukken van de Boerenleenbanken Vlijmen, Nieuwkuijk, Haarsteeg, Herpt, van de Fokvereniging Haarsteeg en van de Rabobanken Vlijmen en Heusden-Vlijmen. Vele boeken, brochures, videobanden en tijdschriften zijn er in prachtige kasten opgeslagen.
Het archief is toegankelijk via huismeester Bart van Dal (06-51512394), die ook over een inventarislijst beschikt.

Harmonie ”Concordia” VlijmenOnlangs is aan onze vereniging het complete archief van de opgeheven Harmonie ”Concordia” uit Vlijmen overgedragen. Het archief zal uitgezocht worden, waarna er een inventarislijst van wordt gemaakt.

CursussenVanwege de gebleken grote belangstelling van onze leden voor stamboomonderzoek en interesse in oud-schrift zijn we samen met het Streekarchief gekomen tot het aanbieden van de twee volgende cursussen.

-------------------------------------------------------------------
Gecombineerde cursus Genealogie - Paleografie voor beginners

Hebt u belangstelling voor de geschiedenis van uw familie, uw woonomgeving, uw huis etc., maar weet u niet hoe te beginnen?
Of ziet u op tegen het lezen van de oude stukken uit de 17e en 18e eeuw?
Hiertoe wil het Streekarchief Land van Heusden en Altena in samenwerking met de heemkundekring een nieuwe gecombineerde cursus voor beginners starten, waarbij Genealogie (stamboomonderzoek) afgewisseld wordt met Paleografie (oud-schrift).
Gedurende 10 weken op maandagavond wordt u wegwijs gemaakt in de bronnen, zoals de Burgerlijke Stand en doop-, trouw- en

begraafregisters.De verschillende onderzoeksmethoden naar het wel en wee van uw voorvaderen worden behandeld, waarbij zeer nadrukkelijk ook het gebruik van internet aan de orde komt.

Start: ____ maandagavond 29 september 2008
Tijd: _____ 19.30 – 21.30 uur
Locatie: __ Streekarchief, Pelsestraat 17 (oude stadhuis) vesting Heusden
Docenten: _ Bert de Vaan: Genealogie, Bernadette van Gorp, Paleografie
Duur: _____ 10 weken
Kosten: ___ € 75,-- incl. lesmateriaal en koffie

Onze vereniging stimuleert de deelname aan deze cursus en deelnemende leden zullen een korting krijgen op het inschrijfbedrag. Over de hoogte van deze korting zal in de komende bestuursvergadering nog een beslissing genomen worden.

Voor informatie hieromtrent en aanmelding (van maandag t/m woensdag):
Bernadette van Gorp, Streekarchief Land van Heusden en Altena, tel: 0416-661901 of per mail: bvgorp@salha.nl
U kunt uw interessegebied/plaats kenbaar maken en tevens het onderwerp wat uw specifieke belangstelling heeft, zodat daar eventueel op ingespeeld kan worden.


-------------------------------------------------------------------
Cursus Oud Schrift

Iedereen die archiefonderzoek doet en stukken uit de 18e eeuw of eerder moet lezen, krijgt te maken met oude handschriften. Dit geldt zowel voor de Genealoog als voor de onderzoeker van cultuurhistorische zaken. De documenten zijn soms lastig te lezen en de taal wijkt soms af.
In samenwerking met het Streekarchief willen wij daarom speciaal voor leden van de heemkundekring bij voldoende deelname een aparte cursus paleografie organiseren, waarbij het nivo bepaald zal worden door de deelnemers.
In tweewekelijkse sessies zullen we intensief teksten lezen, die ook door de deelnemers aangeleverd kunnen worden. U krijgt indien gewenst huiswerk mee.
Deze cursus zal in principe op woensdagochtend plaats vinden.

Start: ____ woensdagochtend 1 oktober 2008
Tijd: _____ 9.30 – 11.00 uur
Locatie: __ Streekarchief, Pelsestraat 17, (oude stadhuis) vesting Heusden
Docent: ___ Bernadette van Gorp
Duur: _____ 7 lessen (om de 2 weken)
Kosten: ___ € 30,-- incl. lesmateriaal en koffie

Voor informatie en aanmelding (van maandag t/m woensdag):
Bernadette van Gorp, Streekarchief Land van Heusden en Altena, tel: 0416-661901, per email: bvgorp@salha.nl

Wie, Wat, WaarIn onze rubriek, ”Wie, Wat, Waar” deze keer een inzending van mevrouw Pullen-van Drunen uit Drunen .Zij is een verwoed verzamelaarster van oude foto’s uit ons heemgebied.
Onlangs ontving zij een foto van Mevr. Van Sluisveld wonende aan de Bosscheweg in Drunen. Zij kan de foto zelf nergens thuis brengen. Ook wat de ouderdom betreft tast ze in het duister.
Mochten er lezers zijn die iets in deze foto herkennen, dan kunnen ze dit kenbaar maken aan de redactie van dit blad (zie onderaan)

Bezoek eens een museumIn deze rubriek schenken we aandacht aan een museum bij ons in de buurt. Deze keer gaat onze bijdrage over het Kathedrale Kaarsenmuseum in Baarle Hertog.
Niet direct in de buurt natuurlijk, maar vele van u zijn wel eens eerder in deze Belgisch-Nederlandse enclavegemeenten neergestreken om er gezellig te winkelen en een terrasje te pikken. Een bezoek aan dit unieke museum van unieke kunstwerken dan mag uiteraard niet ontbreken.

Midden in het bruisend centrum van dit grensdorp vind je het Kathedrale Kaarsenmuseum. Eenmaal binnen ben je onder de indruk van de rust en ingetogenheid die er heerst. In het museum staan bijzondere mooie Kathedrale “gebeeldhouwde” kaarsen van pure bijenwas.
Het zijn werken van de uitzonderlijk begaafde kunstenaar Frits Spies, die zijn kaarsen allemaal met de hand vorm gaf. In totaal worden er een dertigtal grotere en kleinere fraaie kunstkaarsen tentoongesteld.
Bij het bewonderen van zoveel meesterschap stijgt de verbazing over de bezieling en vaardigheid van de kunstenaar.
Deze verbazing neemt alleen maar toe bij het zien van de wassen Pieta van Michelangelo of de grootste kaars met beeltenis van de verrijzenis van Christus. Deze kaars is 2,25 meter hoog en weegt 154 kg.
Ook indrukwekkend is de kopie van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Ruim 20 kg bijenwas is in dit 2,5 meter brede en 1 meter hoge kunstwerk verwerkt.
Het absolute meesterwerk van Frits Spies is de beeltenis van de gestorven Christus. Het bebloede gezicht en de gezwollen borstkast zijn zo aangrijpend weergegeven dat iedereen stil wordt van dit beeld van een doodgemartelde mens.

Locatie: Kerkplein 2, 2387 Baarle-Hertog

Openingstijden:
van 2e paasdag t/m 30 september: Dinsdag t/m donderdag 11.00 t/m 16.00 uur en Zaterdag t/m zondag 12.00 t/m 16.00 uur
van 1 oktober t/m 1e paasdag: Zondag 12.00 t/m 16.00 uur
Groepsreserveringen alle dagen van het jaar mogelijk.Tel. 0032 14 699662

Middagexcursie 2008.De jaarlijkse middagexcursie is dit jaar gepland op zaterdag 13 september. We bezoeken het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum in het vestingstadje Klundert. Dit museum laat de opkomst en neergang zien van de vlas- en suikerindustrie in West Brabant. Al eeuwen verbouwt men hier de grondstoffen voor de productie van lijnolie, vlaslinnen en suiker. Het museum neemt u op boeiende wijze mee van het verleden naar het heden.
Medewerkers van het museum, die jarenlang in de vlasindustrie werkzaam waren, demonstreren het dynamische verwerkingsproces van vlas helemaal met de hand.
Het is een lust voor het oog om te zien hoe ze door middel van repelen, brakelen, hekelenen en zwingelen de ruwe vezel verwerken tot vlaslint.

Er zijn 2 rondleidingen voor de vlas en de suikerafdeling, elk ongeveer een uur. Kortom een mooie en interessante excursie naar een industrie die reeds lange tijd niet meer bestaat.
De bedoeling is dat we, net als ieder jaar, met eigen vervoer naar Klundert gaan. De kosten voor deze excursie bedragen € 6.00 pp en is incl. een kop koffie of thee.
U kunt zich al vast opgeven door onderstaand strookje in te vullen en op te sturen naar:

Ans Zeeuwen Schutterstraat 21 5241 TS Rosmalen of Henk de Wit Grotestraat 18 5151 JE in Drunen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanmeldingsformulier middagexcursie 2008 naar Klundert:

Naam . ________________________________________________

Adres . _______________________________________________

Neemt deel aan de middagexcursie met . ___ . personen.

Gaat met eigen vervoer ja/nee (doorhalen wat niet van toepassing is )

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OproepHebt u iets te melden wat betreft bijvoorbeeld een tentoonstelling, of een voorstelling. Wilt U reageren op een oproep/artikel in het “Plekbord”
Hebt u een foto waarvan u meer zou willen weten. Bent u op zoek naar foto’s of afleveringen van “Met Gansen Trou”?. Hebt u iets aan te bieden wat betrekking heeft op heemkunde, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Het Plekbord is een mooi medium om iets voor elkaar te betekenen. Stuur uw informatie naar:
- Toon Groot, Heusdenseweg 1, 5154EJ Elshout. Tel: 0416-375835
- Kees van den Oord, Gravin Helenastraat 15, 5221 CB Bokhoven, tel 073-5130407.
Ook kunt u uw boodschap kwijt via e-mail.
Ons adres is: plekbord@hkkonsenoort.nl

INLEVEREN KOPIJ VOLGEND PLEKBORD VOOR 15 SEPTEMBER a.s.
Terug naar het plekborden overzicht